ZadarZadne-Izdvojeno

Dvorski o HDZ-ovom licemjerju: “Kada bih mogao, glaso bih za Kalelargu”

Marko Barančić (prvi slijeva) i Rudolf Dvorski (drugi slijeva)
Marko Barančić (prvi slijeva) i Rudolf Dvorski (drugi slijeva)

Rudolf Dvorski, zamjenik župana Stipe Zrilića, kritizirao je u razgovoru za ZDNews.hr neodgovorno i licemjerno ponašanje dvojice vijećnika HDZ-a, Aleksandra Švenjaka i Rade Šimičevića koji su prvo potpisali peticiju za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu, da bi na kraju glasali protiv prijedloga da se točka o preimenovanju uvrsti na dnevni red Gradskog vijeća.

Kako komentirate činjenicu da su Aleksandar Švenjak i Rade Šimičević, koji su potpisali peticiju za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu na Odboru za preimenovanje ulica i trgova glasovali protiv svog potpisa, odnosno suprotno onome što su potpisali na Kalelargi za vrijeme prikupljanja potpisa?

– Što reći na to, mislim da to nije potrebno previše komentirati. Njihova djela najviše govore o njima samima.

Vi ste osobno podržali Građansku inicijativu, a i vaš stranački kolega, Marko Barančić koji je sudjelovao u izradi obrade Kalelarge. Biste li i danas na jednak način podržali inicijativu Svi za Kalelargu ili biste i vi mijenjali mišljenja po stranačkoj direktivi?

– Da, Marko i ja smo podržali inicijativu i u tome ne vidim ništa sporno. Osobno sam mišljenja, što sam vam već i rekao u nekoliko razgovora, da je Kalelarga za mene uvijek bila i ostat će Kalelarga, a ne Široka ulica. Kome smeta Kalelarga, ja ne znam. Mišljenja ne mijenjam često i siguran sam da se ne bih mogao zabuniti pa nešto potpisati, a sutra, s naknadnom pameti glasati protiv toga što sam potpisao.

Da ste, recimo, nekom prilikom vijećnik, kako biste glasovali?

– Kada bih imao priliku i kada bih bio vijećnik Gradskog vijeća, bezrezervno bi glasao za to da se Široka ulica preimenuje u  Kalelargu, odnosno da se uvrsti na dnevni red Gradskog vijeća. I dalje mi nije jasno što se tu sve dogodilo i zašto Kalelarga nije prošla na Gradsko vijeće. Ako ništa, onda zbog 11 tisuća potpisa koliko je inicijativa prikupila. Ne znam, to je sve što mogu reći na tu temu. Mislim da sam bio vrlo jasan – kazao je i više nego jasno potpredsjednik HSP-a dr. Ante Starčević i zadarski dožupan, Rudolf Dvorski u razgovoru za ZDNews.hr





Related Articles

Back to top button