ZadarZadne-Izdvojeno

EKSKLUZIVNI INTERVJU – Renata Sabljar Dračevac: Ne želim se spuštati na Mikinovu razinu komunikacije

Renata Sabljar Dračevac (Foto: Zadarski list)

Nakon što je Željko Mikin, sada već bivši potpredsjednik Županijskog odbora SDP-a zadarske županije u četvrtak 28. lipnja na press konferenciji javno prozvao predsjednicu ŽO Renatu Sabljar Dračevac zbog kako je naveo – nestručnog i nekvalitetnog vođenja županijske organizacije, sama Dračevac na čiji račun je stiglo podosta direktnih i teških optužbi od strane Mikina, za ZDNews.hr odlučila je javno progovoriti o istima.

Potpredsjednik ŽO SDP-a, Željko Mikin podnio neopozivu ostavku i to ponajprije, kako je kazao, radi vas i zbog toga što ste loše vodili Županijski odbor SDP-a. Kako to komentirate?

– Izražavam žaljenje što je do toga došlo. Osobno se ne slažem se s gospodinom Mikinom. Podsjetit ću vas samo da smo osnovali novih pet organizacija, a broj članova u stranci iz dana u dan je sve veći i veći. Razina komunikacije gospodina Mikina nije primjerena niti je želim previše komentirati.

Gospodin Mikin je u svom izlaganju kazao kako svoje aktivnosti obavljate po kafićima i u svojoj ordinaciji.

– Zadarski Županijski odbor SDP-a dobio je potporu i priznanje za svoj rad na Konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora stranke 16. lipnja 2012. kada sam, uz Domagoja Hajdukovića izabrana za potpredsjednicu Glavnog odbora. Dakle, u skladu sa statutom, stranačka tijela trebala bi procijeniti o tome jesam li kompetentna obnašati dužnosti na koje sam imenovana.

Da sad ne nabrajamo sve optužbe, što kažete na sve ostalo što je na pressici iznio gospodin Mikin?

Gospodin Mikin naveo je 30 točaka po kojima sam ja ‘kriva’. Svakako je to vrlo interesantan broj, jer kad idete na nekoga s nečim, obično se uhvatite jednog ključnog razloga i to je to što vas vodi i motivira da istjerate pravdu na čistac. Još ću jednom ponoviti kako je cijela ta priča i razina komunikacije vrlo niska.

Jeste li, kako je Mikin naveo, na internetskoj društvenoj mreži pokušali napraviti svojevrsni linč protiv bivšeg tajnika Nikole Turčinova?

– Iskreno da vam kažem, sve te optužbe vrlo su smiješne i neozbiljne. Reći ću vam i zašto. Prvo, nikad nisam sudjelovala u bilo kojem javnom linču na neku osobu. Moramo zadržati razinu dostojanstva, jer zašto bi netko sutra nas podržao u nekakvim projektima i idejama ako sami sebe ne, dakle ako se međusobno ne poštujemo? SDP nije beznačajna organizacija. Naša stranka je na vlasti i naše pozicije su vrlo ozbiljne. SDP broji 36 000 članova i tu vrijede pravne regulative u vezi stranačkih obveza.

Jeste li se povodom svega ovog čuli možda s premijerom Milanovićem ili nekim drugim članovima stranke?

– S premijerom se nisam osobno čula, ali da sam razgovarala s pojedinim članovima naše stranke, to da.

Što ovakav SDP, koji se javno preko priopćenja, press konferencija i intervjua prepucava može ponuditi Zadranima nepunu godinu dana prije izbora. Malo je neozbiljno sve ovo, složit ćete se?

SDP je najbolja moguća opcija. Naše unutarnje rasprave nas sigurno neće poremetiti u ciljevima koji su pred nama.

Kažete ‘unutarnje rasprave’, a gospodin Mikin daje neopozivu ostavku. Ne daje se ostavka samo radi ‘unutarnjih’  rasprava’?

– Naravno, ali morate znati da uvijek postoje raznorazni motivi, oni mogu biti skriveni ili jasni i transparentni.

U medijima se prije nekoliko dana spomenulo ime Ive Bilića koji bi mogao biti jedan od SDP-ovih vanstranačkih kandidata za gradonačelnika za sljedeće lokalne izbore.

– Birači koji nam daju glas imat će dobrog ponuđenog kandidata za gradonačelnika, načelnike i župana. Što se tiče gospodina Bilića, osobno ga ne poznam, tako da ne mogu previše govoriti o njemu. Malo sam se informirala preko Google-a, a osim toga znam da se radi o stručnoj i uspješnoj osobi. Bitno je da kandidati nemaju nikakvih ‘repova’. Na kraju o svemu tome odlučuje gradska organizacija SDP-a.

Ima li SDP dovoljno dobrog kandidata za gradonačelnika u svojim redovima?

– Mislim da imamo ne jednog, nego više kvalitetnih kandidata za gradonačelnika, što ne znači da se gospodin Bilić ne može učlaniti u SDP i postati član stranke.

U kakvim ste danas odnosima sa Željkom Mikinom, Nikolom Turčinovom, Sabinom Glasovac i ostalim SDP-ovcima iz Zadra?

– Osobno sam sa svima u korektnim odnosima, komuniciramo o svemu i doista nemam niti problema niti ljutnji prema nekome u stranci – kazala je za kraj Sabljar Dračevac u intervjuu za ZDNews.hr.





Related Articles

Back to top button