ZadarZadne-Izdvojeno

EKSKLUZIVNO: Irena Ćosić angažirala detektivsku agenciju kako bi pratila svoje djelatnike!

Irena Ćosić - Foto: Zadarski list
Irena Ćosić – Foto: Zadarski list

Iako naslov ovog teksta možda sugerira da se radi o nekakvom “newsbarovskom” tekstu, nažalost, radi se o istinitom događaju koji su se nedavno odigrao na području zadarske županije. Naime, prema ekskluzivnim informacijama kojima raspolaže redakcija portala ZDNews.hr, direktorica Zračne luke Zadar, Irena Ćosić, angažirala je privatnu detektivsku agenciju kako bi ista danima uhodila i pratila jednog ili više djelatnika Zračne luke. Konačan ishod bio je taj da djelatnik ili djelatnici koji su bili praćeni u svoje slobodno vrijeme, dakle, van radnog vremena u Zračnoj luci – nisu prekršili nikakav zakon te su isti i dalje djelatnici luke u Donjem Zemuniku.

A da je vijest o uhođenju i praćenju djelatnika točna i da je Irena Ćosić naredila njihovo praćenje, za ZDNews.hr potvrdio nam je danas Nikola Barać, djelatnik Zračne luke.

– Mogu potvrditi točnost podataka. Privatna agencija odradila je posao za koji je i plaćena. Za sve ostale dobit ćete službeni odgovor – kazao je vrlo šturo Barać za ZDNews.hr

I dok službeni pisani odgovor Zračne luke još uvijek čekamo, redakciji portala ZDNews.hr obratili su se djelatnici Zračne luke koji u cijeloj priči vide osobnu paranoju direktorice Zračne luke, te se pitaju hoće li ista vratiti novac u proračun Zračne luke, pošto se ispostavilo da nitko od onih koji je praćen nije prekršio zakon. Također se pitaju odakle direktorici pravo da naloži nečije praćenje mimo radnog vremena.

– Prati li se mene, moje kolegice i kolege ja ne znam. Ako je uistinu točan podatak, kao što tvrdite da su privatni detektivi na račun Zračne luke pratili djelatnike van radnog vremena, onda je to van svake pameti. Pa je li naša direktorica paranoidna ili se radi o nekoj šali? Recite mi molim vas da se radi o šali? Vi ozbiljno tvrdite da je angažirana privatna agencija da nas prati? – riječi su jednog od djelatnika Zračne luke Zadar koji na prvu nije povjerovao da se radi o točnom podatku. No, kada smo mu rekli da je Zračna luka i službeno potvrdila praćenje svog djelatnika, isti je ostao u šoku i nevjerici.

I dok još uvijek čekamo točan iznos koji je direktorica očito bespotrebno potrošila na privatnog detektiva, na stranicama iste agencije, u kategoriji Cjenik stoji kako cijena praćenja po satu košta 200 kn plus pdv. Uzmemo li u obziro kako su djelatnici agencije više dana i po više sati dnevno pratili i uhodili djelatnike Zračne luke, doći ćemo zasigurno do povećeg iznosa koji je očito nepotrebno potrošen:

Usluga detektiva iznosi 200 kn (bez PDV-a) po satu + stvarni troškovi*
Standardna usluga uključuje angažman jednog detektiva, uporabu vozila i detektivske tehnike.
Izračun satnice za počinje od trenutka polaska detektiva iz sjedišta detektivske agencije prema odredištu i završava dolaskom detektiva u sjedište.
*Pod stvarnim troškovima podrazumijevaju se prijevoz, putovanje, telefonske usluge, poštanske usluge, stručne konzultacije i posebne nagrade ili naknade za prikupljanje informacija.
Korištenje vozila: 4 kn po kilometru, do 10 kilometara je besplatno.

Po završetku pisanja članka kojega upravo čitate, još jedan djelatnik Zračne luke, nakon gore izrečene izjave svog kolege nazvao je redakciju portala ZDNews.hr i kazao kako ne bi bilo dobro da je njega netko pratio.

– Da sam ja doznao da me netko pratio, vjerujte da to ne bi dobro završilo. Ako radimo svi u istoj firmi, onda bi direktorica trebala imati povjerenje u svoje djelatnike, a ne na ovako bijedan način plaćati špijunčine da nas prate i uhode. Tko zna, možda i mene prate, možda moje kolegice i kolege? To je strašno i nevjerojatno zapravo – riječi su ogorčenog djelatnika Zračne luke koji je, baš kao i kolega mu, u strahu od odmazde direktorice, htio ostati anoniman (osobni podaci poznati redakciji portala ZDNews.hr, op.a)





Related Articles

Back to top button